Отборът на Малмьо победи състава Лудогорец с 2:0 у дома в

...
Отборът на Малмьо победи състава Лудогорец с 2:0 у дома в
Коментари Харесай

Малмьо надигра Лудогорец в Швеция

Отборът на Малмьо победи състава Лудогорец с 2:0 вкъщи в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Това бе 17-ти следващ триумф като хазаин в евротурнирите и продължи традицията български тим на няма победа в Швеция в десети следващ мач.

Домакините стартираха по-активно срещата, само че след 10-ата минута Лудогорец стартира да държи повече топката и да основава рискове. Малмьо въпреки всичко стигна пръв до голово състояние в 15-ата минута, само че Кристиянсен удари гредата. В 26-ата минута Велко Бирманчевич означи за 1:0 с удар от към 20 метра.
До края на полувремето последваха още няколко благоприятни условия за домакините, само че те не съумяха да уцелят вратата на Кахлина. Лудогорец отвърна с доста прекрасен удар на Текпетей в 43-ата минута, при който вратарят на противника се намеси за първи път в мача.
Втората част стартира с доста рискова офанзива на Малмьо, само че Кристиянсен и Ракип не съумяха да преодолеят Кахлина. Минути по-късно Лудогорец можеше да изравни след прекрасен удар на Каули от директен свободен удар, само че вратарят на шведите се оправи.
Малко след приключването на час игра Лудогорец получи втори гол. Отбраната на гостите не се ориентира след корнер, последва безредие и удар към Кахлина, вратарят мазета, но Ю Инге Бергет довкара топката за 2:0.
Минута по-късно Кристиянсен овладя във вратарското поле, само че Кахлина предотврати трети гол. Последваха още няколко шанса за домакините, до момента в който Лудогорец отвърна в рисково центриране към Мавис Чибота, който обаче се размина с топката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР